JOIN 0 PLAYERS ONLINE
loading...

Rules over Farm, Mobs en entities - BlackMagicCraft
Wat zorgt voor lag op Minecraft servers?
Lag wordt niet veroorzaakt door een speler. Elke speler op de server draagt hieraan bij. Sommige spelers zijn hiervoor meer verantwoordelijk dan anderen, maar samen moeten wij ervoor zorgen dat de server zo min mogelijke lag heeft. Daarom hebben wij regels bedacht om dit zo veel mogelijk te beperken en om in te kunnen grijpen als iets veel lag veroorzaakt aan de server.

Vraag het aan iemand van het staffteam of open een ticket in onze Discord als je een gebied/gebouw/farm tegen komt wat veel lag veroorzaakt. Wij zullen hier dan naar kijken en komen hierover bij je terug.

Ook als je van plan bent iets te bouwen op de server en je verwacht dat het lag gaat veroorzaken, laat het de staff weten. Wij gaan hier naar kijken en zullen je dan laten weten of je dit kunt bouwen of niet. Dit kan erg handig zijn als je iets bouwt met veel redstone.
Lag Handhaving
Als het gaat over het weghalen en het handhaven voor gebouwen/farms op onze server, hebben wij het recht om dit ten alle tijden te doen. Behalve als een gebouw/farm direct lag veroorzaakt. We zullen je dan een waarschuwing geven en je de mogelijkheid geven het te veranderen zodat het geen lag meer veroorzaakt.

Spelers die keer op keer dingen bouwen die lag veroorzaken zullen gebanned worden.
AFK Regels
- We laten AFK/Auto vissen niet toe.
- Je mag geen alternatieve account gebruiken om een farm in te laden.
- Alle anti AFK machines zijn niet toegestaan.
- Niet te lang AFK staan, dit gebruikt veel server resources. Als je niet actief speelt log dan uit.
- Laat nooit redstone clocks aan wanneer je AFK bent in de buurt van de clock.
Regels voor mobs
- Hou het aantal villagers zo laag als mogelijk, kill degene die niet nodig zijn.
- Wither farms zijn niet toegestaan.
- Hou niet meer dan een paar schildpadden om ze te laten voortplanten. Schildpadden zorgen voor heel veel lag.
- Zorg ervoor dat je huis/omgeving niet vol staat met dieren.
- Niet te veel mobs op een plek, spreid het uit over je gehele base.
- Houd automatische farms en mobgrinders compact.
- Houd geen onnodige of decoratieve mobs, zoals withers met een nametag.
Wil je weten hoe je het beste om kan gaan met mobs bij je base? Lees dan de uitleg onderaan.
Farm Limiter
- Niet meer dan 10 mobs (alle soorten) in een gebied van 4 blokken. (Zoals kippen)
- Niet meer dan 25 vriendelijke mobs in een gebied van 10 blokken. (Dit limiteert farms, behalve kippen)
- Niet meer dan 10 aggresieve mobs in een gebied van 6 blokken. (Dit limiteert grinders)
- Niet meer dan 6 schildpadden in een gebied van 5 blokken.
- Niet meer dan 40 villagers in een gebied van 50 blokken.
Hoppers
Hoppers zijn de op twee na grootste oorzaak van lag op de server, na mobs. Wij hebben al een systeem waarbij er drie items elke 3 ticks door de hoppers gaan, in plaats van een item per tick. Toch moeten wij zo min mogelijk hoppers gebruiken.

We hebben ook Chunk Hoppers om hierbij te helpen. (Linkje werkt nog niet) Een tutorial over hoe je deze gebruikt kan je hier vinden.
Redstone
- Maak farms zo compact als mogelijk, niet meer dan je nodig hebt.
- Gebruik een observer per rij van de farm, niet elke plant heeft een observer nodig.
- Maak farms zo dat je ze aan/uit kan zetten en laat je niet aan als je offline gaat.
- Maak minecarts met een aan/uit knop zoals een lever zodat ze niet 24/7 rijden.
- Gebruik alleen redstone klokken die niet continue doorgaan.

Wil je meer informatie over hoe je efficiënt met redstone omgaat. Lees dan de uitleg onderaan.
Minecarts
Minecarts zorgen voor enorm veel lag, wat misschien gek lijkt. Hierom is het belangrijk ze zo min mogelijk op de server te hebben.

Villagers en andere mobs hoeven niet in een minecart te blijven te zitten. Je kunt minecarts gebruiken om ze te vervoeren, maar eenmaal aangekomen moet je de minecart weg halen.

Gebruik geen hopper-minecarts als dit niet persë nodig is. Deze zijn heel zwaar op de server en er zijn vaak andere manieren om dit op te lossen. (Bijvoorbeeld Chunk Hoppers)

Het is geen goed idee lege minecarts ergens achter te laten. We zien graag achtbanen of grote treinstations en rails, maar als je klaar bent met de rit graag de minecarts weg halen.
Andere dingen die lag veroorzaken
- Laat geen spullen op de grond liggen, deze zorgen voor veel lag. Graag alle spullen oppakken tijdens en mijnen. Alles wat je niet nodig hebt kan je tegen een cactus of in de lava gooien.
- Houd je hoppers leeg en gooi weg wat je niet nodig hebt.
- Hou het aantal itemframes en signs zo laag mogelijk. Om te zorgen dat lava of water niet naar beneden stroomt kan je fencegates gebruiken.
- End crystals mogen niet gebruikt worden in alles wat je bouwt. (Alleen in de End mag dit voor de Enderdraak.)
- Brewing stands zijn op zich zelf al lag gevende blokken. Gebruik ze alleen om potions mee te maken. Plaats ze niet onnodig.
Verboden items/bouwwerken
- Als je een bouwwerk ziet of zelf hebt die erg veel lag veroorzaakt, vraag iemand van ons staffteam. Als je dit zelf aangeeft, zal je niet gebanned/gewaarschuwed worden.
- Automatische natuurlijke guardian farms zijn verboden. Je kan hier wel spawners gebruiken.
- Enorme goud farms zijn niet toegestaan, hou ze tot het minimum en niet meer dan 10 portalen.
- Enderman farm zijn verboden in de end. (End reset toch om de week, je kan beter een spawner farm maken!)
- Hou mobgrinders zo klein mogelijk. Alleen voor wat je nodig hebt.
- Hou spawner farms tot een maximum van 8 per farm. Tussen twee farms moet een minimale radius zitten van 20 blokken. Probeer ze zo veel mogelijk in een chunk te bouwen en gebruik chunk hoppers om alle items te verzamelen.
- Cactus farms zijn niet toegestaan.
- Maak geen vliegende farm machines met pistons en slime blocks
- Klik hier voor de volledige lijst van block entities. Dit zijn alle blokken die meer lag veroorzaken dan normale blokken. Nu zeggen wij niet dat je helemaal niet mag bouwen met deze blokken, want we willen graag dat je creatief bent. Maar onthoud dat je de blokken niet overmatig gebruikt.
Uitleg van regels mobs
Mobs zorgen voor de meeste lag op elke server en dit zorgt voor lag voor iedereen op de server. Onthoud dat je niet meer mobs houd dan je echt nodig hebt.

- Villagers mogen niet doorgefokt worden uit zichzelf. Om te zorgen dat je het aantal villagers zo laag mogelijk houd, kill degene die je niet nodig hebt. Zoek dus goed uit welke villagers je graag wilt houden.
- Schildpadden hoeven maar een andere schildpad te hebben om te fokken. Zij hebben een uniek mechanisme waardoor je ze direct na het leggen van de eieren weer kunnen fokken. Houd niet meer dan twee volwassen schildpadden in je farm.
- We houden allemaal van dieren, maar zorg ervoor dat je er niet te veel hebt.
- Maak geen gebruik van entity cramming. Het dicht op elkaar houden van dieren in een kleine ruimte is zwaar op de server. Verdeel je dieren over je gehele basis om de minste lag te veroorzaken.
- Automatische farms en grinders hoeven niet groot te zijn om goed te werken. Hoe compacter je ze maakt, hoe beter te werken. Maak alleen wat je echt nodig hebt en voorkom enorme farms/grinders.
- Er mogen geen onnodige of decoratieve mobs gehouden worden. Zoals een wither met een nametag.
- Farm Limiter is een plugin die wij gebruiken om het aantal mobs op een plek te limiteren.
Uitleg redstone bouwwerken
Het is onmogelijk lag te bespreken zonder het te hebben over redstone. Redstone kan voor lag zorgen hoe je het ook gebruikt. Maar er zijn een aantal dingen die je kan doen om dit zo laag mogelijk te houden.

- Groter is niet altijd beter. Maak farms voor wat je nodig hebt en niet groter. Hoe compacter, hoe sterker. Bedenk daarom goed hoeveel je van iets nodig hebt voordat je een farm gaat maken.
- Bij automatische sugarcane en meloen farms, gebruik een observer per rij. Niet elke plant heeft een observer nodig om het te farmen.
- Zorg altijd dat je farms uit gezet kunnen worden als je ze niet gebruikt.
- Als je geen items in minecarts met hopper/chest vervoert, zorg dan dat je minecart altijd ergens stil kan staan. Je kan zorgen dat de minecart alleen gaat rijden als je net geoogst hebt. Bij een autosmelter die minecarts gebruikt om de ovens te vullen, zorg je ervoor dat de minecarts niet constant rijden, maar alleen wanneer er iets naar de ovens moet.
- Bij redstone klokken is het bijna nooit nodig dat de klok constant door gaat. Een dropper bijvoorbeeld kan er voor zorgen dat de klok begint wanneer er items in de dropper zitten, en weer stopt wanneer de dropper leeg is. Mobfarms waarbij de mobs met pistons in de lava worden geduwd kunnen in plaats van een redstone klok, een observer gebruiken.